Sivut

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Helatorstai

Torstai 13.5.

Aamulla Marjo nukkuu taas mun viekussa, which is nice. Minä kuitenkin herään paljon aikaisemmin kun hän. Pistän fb:ssä terveisiä kavereille jotka viettävät tänään firman bileitä, ja yllätävän haikea olo valtaa mielen, pitää nieleskellä pari kertaa vaikka ei leipää olekaan suussa. Aamiaisella sitten saa kahvia ja leipää ja kun väliaika on suoritettu lähden Marjatan kanssa ulos pesemään ikkunoita. Minun homma on kiivetä tikapuille ja pestä parvekkeen lasit ja toisen kerroksen ikkunat ulkopuolelta.

Sivuprojektina aloitamme kulahtaneen pienen puutarhapöydän ja kolmen kuppaisen tuolin öljyämisen. Marjatta sutii niin että Meksikon lahden tapahtumat ovat pikku roiskeita, ja minä käyn pesemässä hurjalla rutiinilla vielä hankalimmat paikat pation lasituksistakin. Kun hommat on saatu tehtyä niin ruusunenkin herää sopivasti uniltaan, ja tulee patsastelemaan työn raskaan raatajien seuraan. Aurinko paistaa silti risukasaankin täydeltä terältään ja ilma on todella hieno, terveisiä vaan bileisiin.

Ruuaksi syödään Merjan lähettämää hirven paistia, siitä tehtiin tänään pihvit ja hyvää oli. Naisetkin oikein asiasta tehden olivat ihmeissään kuinka ennakkoluuloista huolimatta liha ei ollutkaan niin voimakkaan makuista kuin poro. Kahden pintaan naiset tekevät lähtöä joillekin kotikutsuille, ilmeisesti tarjolla alusvaatteita tällä kertaa. Mielenkiintoista. Itse lähden Markun luo
it-tukeen, tänään lähtee Ubuntu laulamaan läppärissäkin, ainakin se on suuri suunnitelma.

Perillä leiri pystytetään terassille ja Markku alkaa manaamaan Bill Gatesia ulos koneesta. Minä pyörin tärkeänä ympyrää, heitän läppää Mikaelin kanssa ja ehdotan että voin ulkoiluttaa kissoja.
"No jos saat niille valjaat päälle niin jo on ihme."
Poika melkein kävelee niihin itse ja tyttö pitää ottaa hetkeksi polvien väliin, mutta kas - minusta on tullut jeesus, ja kissa suuntaavat pihalle. Isolla pihalla ne saavat mennä vapasti ja muistan säälien Arttu-reppanan narun ja pusikot mihin se jää sillä kiinni. Neljän tunnin vääntämisen jälkeen kone toimii Linux:lla, mutta Windows:kin jää sinne kaiken varalta. Kiitoksia vielä kerran Markulle suunniteltua suuremmasta urakasta. Etuna ensimmäiseksi huomaan jälleen kerran koneen paljon nopeamman käynnistymisen ja sammumisen, onhan siellä muutakin positiivista varastossa, mutta mitä sen aika näyttää.

Kotopuolessa istuskelemme pihalla naapureiden kanssa niitä-näitä jutellen, kunnes vesisade ajaa ihmiset sisälle aloittamaan virallisen illanvieton. Kino-Kekki esittää Slummien miljönääri -elokuvan teräväpiirtoversion,
katsomme siitä puolet, koska naiset lähtevät juuri siinä kohtaa nukkumaan. Itse siirryn interwebbiin, ja nysvään siellä puoli kahteen.

4 kommenttia:

  1. menikö siinä niin kauan, "hela torstai"... ei kai me koko aikaa siihen läppäriin keskitytty. tässä alkaa kohta osata nuo linux/ubuntun kikat.. tarviikohan joku muu muutoksia windowsilla kyhnääviin vanhoihin tiekoneisiin ilman HW päivityksiä?

    Eilen juotiin se it-rämppääjän palkkaviinipullo grillipossun kanssa. Oli melkeinpä Pinot Noir tyyppistä se Masi (2005). Vahva maku ja tumma väri. Negroamaro lienee nimensä mukainen rypäle. Hyvää vaihtelua meidän ainaiseen Cabernet linjaan.

    Suosittelenpa samalla muillekkin kesän grillaajille pientä jääkaappituokiota punaviinipullolle ennen käyttöä. huoneen lämpöinen viini kun ei tarkoita +25C.

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä kieltämättä aika luksusta herätä siihen, että auringonvalo pääsi puhtaiden ikkunoiden läpi makkariin :-) Mitä olisi elämä ilman äitiä ja korkeita paikkoja pelkäämätöntä miestä? (meillä on siis lämpölasit ja niitä ei siis auota, kuten normaaleja ikkunoita ja sen vuoksi ne on pestävä ulkoa käsin...)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin näkee taas ikkunoista läpi kun äiti kävi pyörähtämässä :)

    VastaaPoista
  4. Janne on kyllä yliveto vävypoika sen kanssa ei tule aika pitkäksi ja kaiken kukkuraksi vielä oikeen "sananikkari". Ihanaa olla suosittu(janne ja mie)

    VastaaPoista