Sivut

perjantai 30. huhtikuuta 2010

Feeniks nousee

Maanantai 26.4.
Heti aamusta office-mode aivoissa kytkeytyy päälle ja ottaa kehoni hallintaan: tietokone päälle, kalenteri esiin ja puhelin kouraan. Myyn Helsinki City Marathon 2010 -osallistumiseni lenkkikaverilleni, saan varattua neljän eri virkailijan jälkeen ajan veri-/virtsakokeisiin vappuaatoksi omaan kunnalliseen terveystaloon. Canal Digital satelliittikanavien asentaminen viivästyy edelleen, äijä heiluu jonkun toisen katolla eikä ehdi puhumaan.

Perinteisellä aterioiden välisellä nälkäkierroksella löydän kettion kaapista suklaakätkön, ja muistan kuinka edellisellä viikolla esitelmöin kotimaisen Fazerin sinisen hienoista ominaisuuksista. "Ryhdikkään jykevä koostumus antaa hampaille kunnon vastuksen ja suklaasta lohkeaa reiluja paloja. Se sulaa suussa riittävän hitaasti ja siinä on ihanan täyteläinen tasapainoinen suklaan rehti maku. Maailman kuulut sveitsiläiset ja belgialaiset hienot suklaat valuvat mielestäni suusta kuin ripuli." Nyt on pakko venyttää sallitun rajoja ja pistän Fazerin suklaapalan suuhuni. Alle sekunnissa se lentää suusta lattialle, "mitä hirveetä paskaa..."  En ole maistanut linnuille tarkoitettuja talipalloja, mutta veikkaisin sen olevan about tuollaista,
eltaantunutta rasvaperäistä kökköä.

Menen istumaan ulos puutarhaan, lämpimästi pukeutuneena ja vieläpä keltainen viltti jalkojen päällä ja alan lukemaan Hesaria. Puutarhapöydällä on avamaton Twix-patukka jota vilkuilen epäluuloisesti välillä. Muistelen Phenomenon elokuvaa jossa John Travolta näytteli miestä joka sai jonkun oudon taudin ja sen kautta se sai  jonkun ihme supervoiman ja sitten se kuoli ja sit sen kaverit piti lopussa bileet. Tää on just tätä, mulle annetaan super-makuaisti joka on sadistinen terveysintoilija. Mä olisin halunnut vaikka lentää tai olla näkymätön tai edes saada vaikka kolmannen silmän etusormen päähän. Lopulta syön toisen paketin sisällä olevista suklaapatukoista, se ei ole pahaa muttei juuri hyvääkään. Hetkinen, Twix kuuluu Mars-konserniin ja missäs päin maapalloa niitä valmistetaan? Ei kai vaan jossain ripulilandiassa? Pakko saada vettä, iso lasi.

Olen saanut kuningasidean: alan kirjoittaa blogia, jotta lääkärini saisi helposti tarvittaessa tietoja minusta. Aion kirjata siihen päivittän olotilani, syömiseni, painoni ym. tarpeellista. Hän voisi helposti vertailla tekstiä ja kontrolli-testituloksia ja arvioida tervehtymiseni tilaa omalta työpöydältään - nerokasta. Koska en itse osaa, Marjo näyttää miten blogi luodaan, ja sit lähtee. Kello on jotain joskus iltapäivällä.

Mä olen aivan täpinöissäni, hyvä kun maltan syödä välillä vimmaisen tekstin luomisen ohella, ja minulla on tunne että tästä tulee hyvä. Blogin kello väittää edelleen että julkaisin ensimmäiseni kirjoituksen vähän jälkeen kahdeksan, itse olen sitä mieltä että asetusten kello näytti kaksi tuntia liian vähän ja korjasin sen vasta pari päivän päästä samalla kun syynäsin kirjoitusvirheitä. Myöhemmin kirjoitettuihin teksteihin tuli oikea aika, mutta tuo ensimmäinen ei muuttunut. Facebookiin alkoi napsahdella ihmisten kommentteja ja kehuja. Katselin lumoutuneena ruutua kuin Euroviisujen pistelaskennassa ja hakkasin F5:sta. Olin niin täpinöissäni että soin sen toisenkin Twix:n enkä edes muista mille se maistui, itse asiassa en muista syöneeni sitä - se vain hävisi.

Suljen koneen juuri ennen puoltayötä. Marjoa en oikeastaan ollut nähnyt koko iltana ja nyt hän jo nukkuu. Päätän ottaa kontrollin elämääni takaisin ja nielaisen vain puolikkaan unitabletin ja asettaudun vaimoni viereen makaamaan. Puolen tunnin päästä kävelen lääkekaapille ja otan sen toisenkin puolikkaan. Mä olen vieläkin siis aivan täpinöissäni.

5 kommenttia:

  1. Kiitos taas päivän lukuhetkestä. Mietin vaan että mitähän se sinun lääkäri on näistä saanut irti.. muutakuin sen että sulle pitää määrätä rauhottavia seuraavalla visiitillä.

    VastaaPoista
  2. Se idea vähän muuttui lennossa, eikä lääkäri vielä tiedä tästä mitään. Katsotaan jos joskus saavutetaan nykyhetki miten tylsäksi luetteloinniksi menee, ehkä sitten tämän hänelle linkitän.

    VastaaPoista
  3. Näköjään vaikuttaa muistiinkin nuo mömmöt! Se oli kyllä mun idea alkaa kirjoittamaan blogia, mutta mitäpäs noista pienistä... Pääasia että juttua tulee, koska näitä on kiva lukea :-)FB-tyyliin peukku pystyyn!

    VastaaPoista
  4. No-jos et vielä Fazerin sinisestä saanut tarpeeksi ällöä eltaantuneen rasvan kokemusta, niin kokeile seuraavalla kerralla vanhaksi mennyttä maapähkinävoita ---takaan että räjäyttää makunystyrät ;D
    Ja totta tosiaan - kun eka kerran kuulin tän sun taudin nimen tuli mieleen House...
    Jatkappa naputtelua, et meillä muilla on luettavaa =)

    VastaaPoista
  5. ota sit hammasharja mukaan ku tohtori ehdottaa kontrollikäyntiä poikkeuksellisesti lapinlahdessa, siitä voip tulla pitkäreissu....:)

    VastaaPoista