Sivut

lauantai 14. toukokuuta 2011

Grande Fiasko

Tässä blogissa alkaa tapahtua oudompia asioita, stranger things are starting to begin. Olen kirjoittanut ja julkaissut "Aloitetaan alusta" -tekstin tänne bloggeriin kaksi päivää sitten. Tsekkasin ulkoasun ja testasin videolinkit - kaikki toimi. Itseasiassa kirjoitin sen kaksi kertaa koska ekan julkaisun jälkeen lopullinen versio hävisi ja jätti luonnosarkistoon puolikkaan raakilevedoksen. Harsin silloin samantien tekstin kasaan ja se oli valmis klo 1:28 yöllä, enkä pitänyt lopputuloksesta, mutta en jaksanut enään ruuvata sitä. Arvatkaapa mitä nyt on tapahtunut? Teksti on hävinnyt ja jäljellä on se saatanan ihan sama puolikas raakileversio. Tämä show lienee poikinut kaikkien aikojen antikliimaksin, urpå kirjoittaa blogia blogin kirjoittamisesta - surullista. 


Koska tänään tulee Euroviisujen finaali niin ajankohdan ja henkilökohtaisen vitutuksen vuoksi jää arkipäivän kommelukset seuraavaan tekstin käsiteltäväksi. Sieläpähän mietitte onko talo enään pystyssä vai olenko jo kuollut työstressiin - voihan olla että tätä kirjoittaakin Marjo joka yrittää stieglarssoneita ja vetää hirveet hillot post mortem. Kimmo voikin lopettaa lukemisen tähän, koska Euroviisubiiseillä mennään. 
Pankaahan tuosta Lena laulamaan.


Mietin että mitäköhän biisiä voisin kuunnella viiden vuoden päästä himassa,  luultavasti tuota - kaikki muut olisivat jo unohtuneet. Lena on tehnyt kisojen hienoimman videon ja saanut nopealla ja täysin epätieteellisellä vilkaisulla paljon, kenties eniten katsojia kisabiisestä. Nainen sai rystysen silmäänsä /  she's got knuckle in her eye, ei ole ehkä helpompia lauseita aloitaa kilpailukappale, eikä loppulyriikkakaan käy mitenkään järkeen. Hypnoottinen monotoonisuus kuitenkin alkaa vetomaan useamman kuuntelukerran jälkeen ja siksipä tätä voi kuunnella myöhemminkin. Samasta syystä tällä biisillä ei voittoa tule, jengi ei lämpene/äänestä tätä yhden tai kahden kuuntelun perusteella. Siihen perustuu veikkaukseni Ruotsin voittoon, pariin kuuntelukertaan ennen kuin diebeteksen oireet ilmaantuvat äklömakeasta showsta johtuen. Tyylikkäämmin tuotettu ja ihan helvetin paljon vaikeampi laulaa on Unkarin kappale, mutta köyhä lavashow  ja kamala kolttu eivät toimi puhelinäänestyksessä. Ehkäpä asiantuntiaraati auttaa tässä asiassa.


Vielä Georgia, joka ei voi voittaa näitä kisoja pariin vuosikymmeneen, koska sota Venäjää vastaan aiheuttaa poliittisen muurin jättää äänestämättä (Etelä-Ossetia, elokuu 2008). Maa on mielestäni tuonut viivalle hienoja kilpureita, paitsi se "yko ono" rauhanlaulu pari vuotta sitten, ja "We don't want Put in" diskattiin Venäjän kisoista, vai oliko se sittenkin boikotti vaatimuksille muuttaa sanoja. Tänä vuonna maan omissa karsinnoissa voittaja bändillä oli blondi laulaja, mutta mutta, ainakin hiusten väri vaihtui ruskeaan Dusseldorfin kokoonpanoon. Paraniko vaihtamalla? Ihan varmasti.

blondi


brunetti

5 kommenttia:

  1. kylä georgia rokkaa ! Saksan Lenan kappaleessa jää miettimään sitä sävelkulkua kunnes huomaa sen olevan hitusen verran top gunista.. highway to the danger zone. muistaakseni sinun blogissakin joskus ollut biisi http://youtu.be/V8rZWw9HE7o. Tuota saman verran siis kuin venäjän biisissä on level42:a. Minun kärki voisi olla tällä hetkellä Irlanti, Bosnia, Unkari. jokainen niistä on vähän eri käyttötarkoituksiin.

    VastaaPoista
  2. On muuten ihan hirveä luettava tuo kretuliini teksti mustalla pohjalla...

    VastaaPoista
  3. Irlantihan nyt on ihan lasten kamaa, lapsellinen show ja kaikki - olisit valinnut Englannin ja samat terveiset vaimollekin. Kimmo; värit Euroviisujen hengessä.

    VastaaPoista
  4. Sen kerran (taas) kun olin Ruotsin puolella niin kommunismin äpärämaat politikoivat voiton hevonkuuseen.

    VastaaPoista
  5. Ehkä tässä nyt vaan joutuu hyväksymään senkin mahdollisuuden, että naapurimaiden biiseistä tykkäämiseen liittyy jotain muutakin kuin poliittista kähmintää. Kyllähän sen huomaa täällä pohjoismaissakin, että meillä on sellainen yhteinen kulttuuriperintö, johon korvamme ovat tottuneet ja sen kautta naapureiden musiikki kuulostaa paremmalta kuin kaukaisempien kanssaeurooppalaisten. Se, miksi tämä Kaspian meren vieressä sijaitseva kaukasusvaltio nyt sitten meni voittamaan oli tod näk se, että sen ruotsalaiset säveltäjät varmistivat, että skandinaavit tykkäävät ja toisaalta niiden naapurikansat äänestävät, koska tykkäsivät kenties esiintyjistä tms. Itsekin pähkäilin, että eihän se biisi ihan tavattoman huono ollut vaan enemmän minulla tökki ne ulkokohtaiset esiintyjät.

    VastaaPoista