Sivut

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Montako yötä jouluun?

Kävin juoksemassa viime tiistaina, ja nyt alkoi tuntumaan oikealta meiningiltä.

Onnistuin pysymään hyvässä vauhdissa ja ryhdissä yli tunnin Team Menna maratonryhmäni kanssa. Pääsin joukon keulille kun ylitin tien päin punaisia muiden jäädessä kiltisti odottamaan vihreää. 31 minuuttia juoksin yhteen suuntaan, ja kun he saivat minut kiinni ja alkoivat ohitella, käännyin sopivasti takaisin erään toisen "harjoittelijan" kanssa. Loppumatka oli henkilökohtaiseti tiukkaa keskittymista, kaveri rinnalla pakotti etenemään vauhdilla loppuun saakka. Yllättäen keskisyke oli alle 150, eikä 170 joka tuntui olevan lasissa aina kun vilkaisin Suunnon näyttöä, taisivat olla sekaisin mies sekä mittari.

Ensi viikolla pitäisi lentää Inariin isän 70-vuotispäiville, ja samalla kun olen siellä tulisivat  maalämpöporarit omalle tontille riehumaan. Eipä hätää - Marjo hoitaa, koska lentää pari päivää mun jälkeen tundralle, ja vessaremppaajasta maalampöasentajaksi ei ole iso harppaus. Täytyy varmaan kirjoittaa sille joku lappu miten vesijohdot kytketään, vedetään virtajohdot kiertovesipumpulle ja säädetään paisuntasäiliön virtauspaineeen ylikuormitusventtiiliin säätömutterin kuusiokoloruuvin asento vaikuttamatta liikaa autotallin feng shuihin.

Pleikkari vaihtui huollossa toimivaksi ja palasi kotiin. Onneksi. Otan näet laitteen reissuun mukaan koska original-kotikonnuilla ei ole muuten muuta tekemistä kuin syödä, naida, juoda, nukkua, paskoa, urheilla tai tehdä töitä. Olen silloin vielä saikulla joten se työteosta, urheiluvarusteet jätän suosiolla kotiin, naiminen tulee parin päivän päästä paikalle - mutta sillä on kuitenkin päänsärkyä tai vähintään jet lag, joten jäljelle jää peruselintoiminnot. Eikä se vessassa istuminen niin kivaa ole, että siitä harrastuksen saisi.

Olin Artulle kuskina kun se kävi eläinlääkärin juttusilla parin vuoden tauon jälkeen. Verikoekin piti ottaa molemmista etutassuista kun ei noin kuivakasta kissasta meinaa mitään herua. Se tosiasia toi 35 egee lisää 150:n euron hinta-arvioon. Noin pieni verimäärä ei riittäisi laboratorioon lähetettäväksi, mutta heidän laitteensa paikan päällä saisivat tulokset aikaan - lisähintaan. Näppärää, eihän minulla ole mitään hajua paljonko verta tarvitaan. Jos olisin ollut ostamassa käytettyä autoa en olisi tuota purematta niellyt. Tulosten perusteella kilpirauhaslääkkeen määrä tuplattiin näin aluksi ja kuukauden kuluttua olisi vuorossa kontrollikäynti, jotta nähdään miten annostus toimii. Saa nähdä kuinka kalliiksi tämä lysti vielä käy ennen kuin Arttu loppuu.

Oma apteekkireissuni puolestaan halpeni kun lääkäri antoi luvan ostaa halvempia nappeja. CellCeptin korvaava lääke maksaa 50 € paketilta, joten päivän mykofenolaatti-annoshinta on neljä egee. Nyt sitten pitäisi keksiä mihin tätä uutta valtavaa terveyttä voisi hyödyntää, kun sisäjalkapallokin vetäytyi kesätauolle.

Töihin meno nyt kuitenkin kieltämättä jänskättää, kun alan nähdä pöpöjä (pöpössä) mielessäni pikkuhiljaa kaikkialla.



Ehkäpä suurin "uhkatekijä" on muut ihmiset, niitä kun en ole juurikaan vuoteen nähnyt. Jälleen kerran olisi kaunis päivä ulkona, mutta täällä sisällä istun ja kirjoitan blogia kun samalla vilkuilen tv:n ruudusta Gran Tourismon kisan edistymistä. Käsken kuskiani muistaessani lisäämään vauhtia ettei se nukahda rattiin. Täytynee kuitenkin opetella jälleen sosiaaliseksi, edes vanhalle tasolle. Ei ihan mahdoton homma, kun tuo rima ei jäänyt kovin korkealle.

Miten niin ei voi verrata myyjän työtä hävittälentäjään duuniin? Mä olen kuulkaas ilmavoimien reservin alikersantti, niin että voin koska vaan käydä kuittaamassa varusvarastolta Hornetin pillurallille. Siinä tyttöjen housut nopeasti kuivuvat - jos jäävät perävaloja tuijottamaan.

2 kommenttia:

  1. Tuutko takaisin meille vai meetkö muihin hommiin?? :O

    VastaaPoista
  2. Ihan aluksi kokeillaan miehen jaksamista jollain muulla toimenkuvalla. Pitää varmaan olla vähän isompi tavaratalo, josta löytyy hommia virkaheitolle toipilaalle.

    VastaaPoista